Iedere bv is verplicht om jaarlijks een jaarrekening op te stellen en te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Wanneer dit niet wordt gedaan kan er in geval van een faillissement worden aangestuurd op onbehoorlijk bestuur en bent u mogelijk privé aansprakelijk voor de schulden van de bv. Uw administratiekantoor kan uitstel voor u aanvragen.
Het bestuur van een bv heeft de verplichting om binnen vijf maanden na het einde van het boekjaar een jaarrekening op te maken. De termijn van vijf maanden kan onder omstandigheden maximaal zes maanden worden verlengd. De deponering vindt plaats binnen acht dagen na vaststelling.

Kunt u hulp gebruiken bij uw zakelijke belastingaangifte? Wij helpen u graag verder met de aangifte Vennootschapsbelasting en andere zaken die onze aandacht nodig hebben. Lees meer over onze diensten voor ondernemingen.