Ouders die alimentatie betalen kunnen vanaf 2015 een deel van de betaalde alimentatie niet meer aftrekken en dat zal hen tot meer dan 100 euro per maand kosten.

KindSchool-518x210

Ouders die gescheiden zijn en kinderalimentatie betalen, ontvangen geen kinderbijslag. Een deel van de betaalde alimentatie kan echter wel afgetrokken worden. Vanaf 2015 is dit niet meer mogelijk.
Hierdoor zullen ook alleenstaande ouders met lage inkomens getroffen worden.

Wordt er in uw voorlopige belastingaangifte als particulier rekening mee gehouden, dan zal dit mogelijk aangepast moeten worden.

Aanpassing alimentatie

De gevolgen van deze wijziging kunnen gescheiden ouders mogelijk verzachten door het bedrag van de alimentatie te verminderen. Dit zal echter geen gemakkelijke opgave worden.
Ouders die de alimentatie ontvangen willen namelijk niet dat het bedrag van de alimentatie zomaar verminderd wordt. Voor een herberekening zullen de gescheiden ouders naar de rechter stappen.

Kinderen zullen mogelijk ook last krijgen van deze nieuwe maatregel die per 2015 zal ingaan. Ouders zullen namelijk vaker ruzie krijgen over het geld. Door echter in overleg te blijven zullen de nadelige gevolgen verminderen.